نکاتی تجربی در رابطه با برنامه ریزی برای کنکور کارشناسی ارشد:
*حتما حداقل از یکسال قبل مشخص کنید که می خواهید دقیقا چه رشته ای رو امتحان بدید.
*حتمااز یکسال قبل منابع رو بدست بیاورید(از نفرات برتر سالهای قبل می توانید سوال کنید یا از دانشگاههای مادر کشور)
*اگر تا کنکور 2 سال یا بیشتر وقت دارید سعی کنید دروس پایه رو به طور کامل مسلط شوید(سایر دروس هم اگر وقت کردید بخوانید)دروس پایه درسهایی هستند که در کنکور به طور مستقیم از آنها سوال طرح نمی شوداما برای فهم دروس کنکوری مهم ولازم هستند:اگر فقط یکسال وقت دارید در برنامه هایتان ابتدا درس های پایه رو قرار بدید و دور دوم خلاصه نویسی کنید وکتاب پایه رو کنار بگذارید.
*بعد از هدف گذاری وتهیه منابع برنامه ریزی رو شروع کنید به این صورت که آن هم برای بلند مدت(3 ماه وبیشتر برنامه طرح کنید مانند اینکه تعیین کنید که در 3 ماه تابستان چه کتابهایی رو باید بخوانم،هم برای کوتاه مدت(روزانه و هفتگی)
*درس ها رو به صورت سبدی بخوانید یعنی در روز حداقل 4 کتاب در برنامه داشته باشید.
*خودتان را ملزم رعایت برنامه کنید(البته لزومی نداردکه 100 درصد منطبق شود)
*بعد از دروس پایه دروس کنکوری رو بخونید.
*خلاصه هاتون رو به ترتیب زمانی24 ساعت،48 ساعت،یک هفته،دوهفته ،سه هفته بعد از نوشتن بخوانید با این کار مطالب رو با پیوستگی لازم به حافظه بلند مدت می سپارید وتسلط شما بر درسها زیاد می شود(لازم نیست که تمام کتاب را خلاصه بنویسید بعد بخوانید،برحسب فصل بهتر است)
*وقتی نکات بالا رو انجام دادید وبه تست زنی رسیدید،سعی کنید بعد از مرور هر فصل روز بعد تست مطالب خوانده شده را بزنید،سعی کنید ازمیان تست ها،تست هایی که دارای نکات خاصی هستند یا با خواندن خلاصه ها نمی توانید جواب دهید ویا بسیار تکرار شده اند به عنوان نمونه انتخاب کنید وکنار آن علامت بزنیدو دور دوم تست زنی فقط همین تست ها را کار کنید(این روش در دوره های بعد نیز تکرار کنید تا اینکه در مرحله آخر،نزدیک کنکور تعداد تست های انتخابی به حد اقل برسد وسپس آن تست ها را به خلاصه اضافه کنید)
*وقتی خلاصه یک درس به طور کامل تمام شد کتابهای مربوط به آن را کنار بگذارید وخلاصه ها را در سبد درسی قرار دهید ومانند روش بالا در کنار سایر کتب بخوانید{مثلا برنامه فردا:1-خرد2-ریاضی3- خلاصه های کلان}
*وقتی خلاصه نویسی همه درس ها وتست زنی شروع شد{یا نزدیک کنکور بودید حدودا یک ماه یا دوهفته قبل ازکنکور}دیگر شما باید فقط خلاصه ها را بخوانید ودر ضرورت لزوم به کتابها مراجعه کنید.
*در روزهای نزدیک به زمان برگزاری کنکور{یک ماه قبل یا دوهفته} شما مرتب خلاصه بخوانید وتست های نمونه را تمرین کنید ودر یک هفته مانده به کنکورتست های نمونه ای که بسیار مهم اند را یادداشت کنید وبه خلاصه ها اضافه کنید.
*برای خلاصه نویسی در نظر داشته باشید که شما باید مطالبی را انتخاب کنید که حکم ساقه مطالب را دارند وشما با دانستن آنها،بقیه ی شاخ وبرگ ودر واقع سایر مطالب را به یاد آورید.
*اگر می توانید در یک آزمون آزمایشی ثبت نام کنید که بخوانید ومرتب خود را ارزیابی کنید ولی لزومی ندارد که 100 درصد خود را برای آزمون آماده کنیدمی توانید همان برنامه خودتان را اجرا کنید وبا آزمون ها بیشتر با دید آمادگی نگاه کنید وبه نتیجه آن حساس نباشید.
*****
*سعی کنید در محیطی آرام و کم رفت وآمد مطالعه کنید.
*دقت کنید که هم اتاقی تون درس خون،منظم و مثبت اندیش باشد(البته همیشه ایده آل فکر نکنید!)
*بعد از هدف گذاری اینکه می خواهید چه رشته ای وگرایش ودانشگاهی قبول شوید به طور مرتب انگیزه خود را تقویت کنید،انگیزه سوخت موتور موفقیت شماست،مرتب به موفقیت فکر کنید،مثبت اندیش باشید ودر ذهنیت خود از آینده،خود را موفق تصور کنید.
*(1)هدف گذاری (2)برنامه ریزی (3)تلاش در تمامی مراحل بر خدا توکل کنید.
*از حسادت،مقایسه خود با دیگران(از نظر میزان خواندن،هوش و...)جدا پرهیز کنید. البته سعی کنید همیشه دانشجو باشید ونکات مثبت ومفید را از هرکسی یاد بگیرید.
* فقط به هدف فکر کنید و روی آن تمرکز کنید وسایر مسائل را به حاشیه برانید وبدانید که ذره بین در صورتی می سوزاند که نور خورشید را در یک نقطه متمرکز کند.
* با ایجاد انگیزه ومثبت اندیشی و علاقه مندی درس بخوانید و از درس خواندن لذت ببرید. به قول فرانسیس بیکن: بعضی کتابها را باید چشید،بعضی دیگر را باید جوید وبعضی ها را باید قورت داد تا لذت آن را فهمید.
* اگر فکر می کنید که استعداد شما از کسانی که موفق می شوند کمتر است{که الزاما این گونه نیست} شما می توانید با تلاش بیشتر هر کمبودی را جبران کنید.
*سعی کنید برای مطالعه از میز و صندلی استفاده کنید و خود را به میز نزدیک کنید وزیاد روی کتاب خم نشوید، این باعث می شود از نظر دید،تسلط کافی بر کتاب را احساس کنید.
*سعی کنید مقدار ساعات وزمانهایی که مفید مطالعه می کنید را با زمان سنج اندازه بگیرید وداخل برنامه یادداشت کنید.
*سعی کنید از یک روزشمار استفاده کنید مثلا اگر یکسال به کنکور زمان دارید به صورت معکوس از 365 شروع شود و یک برگ،یک برگ از آن بردارید( باعث ایجاد استرس مثبت می شود) بعضی کتابهای مفید برای موفقیت که حجم کمی دارند ومی توان سریع خواند:1-کتاب"قورباقه ات را قورت بده"بریان تریسی وکتاب "اعتماد به نفس"سید مجتبی حورایی
مثال رتبه9 کشور(کارشناسی ارشد اقتصاد90)
من برای کنکور 90 از15 تیر1389 شروع کردم(البته قبلا دروس پایه را مرتب خوانده بودم مانند ریاضی پایه) رشته دبیرستانم ریاضی بود،قبل از تابستان 89 هدف ومنابع را مشخص و آماده داشتم واز 15 تیر شروع به برنامه ریزی کردم(البته هر چه زودتر شروع کنید بهتر است)وقرار گذاشتم که مثلا برای تابستان باید کتاب خرد سالواتوره،خرد2شاکری،کلان تیمور رحمانی وریاضی کنکور وآمار1 و2 وتجارت سالواتوره رو بخوانم بعد از تابستان حدود 70 تا80 درصد موارد بالا را مطالعه کرده بودم وبعد کم کم تا مهر در بعضی دروس دور اول را تمام کرده بودم و از مهرشروع کردم به خواندن برای دور دوم وهمزمان خلاصه برداری می کردم(اگر زودتر بتوانید به مرحله خلاصه برداری برسید درصد موفقیت شما افزایش می یابد) وهم کتاب تست نظری و2000 تست تیمور رحمانی وتست ریاضی وآمار را کار می کردم وهمواره تست های نمونه رو انتخاب می کردم.همواره درس هایی رو که ضریب بیشتری داشته در اولویت قرار می دادم مانند خرد وکلان ومعمولا بهترین زمانها را به این دو دروس اختصاص می دادم.بعدهر یک ساعت معمولا5 تا حداکثر 15 دقیقه استراحت می کردم،خوابم 6 تا 8 ساعت بود(حدود 15 تا 30 دقیقه هم ظهرها)
دو هفته مانده به کنکور تقریبا فقط خلاصه ها را می خواندم البته دروس تخصصی رو در کل تا 70 درصد رسیدم مرور کنم البته شما می توانید باشروع زودتر به مرور 100 درصد برسید.
مقدار مطالعه من در کل،در مدت 8 ماه،1654 ساعت بود که به طور متوسط روزانه8/7 ساعت البته من ترم قبل کنکور 19 واحد داشتم شما می توانید با توجه به استعدادتون ومقدار تلاش مورد نیاز برای رسیدن به هدف مدت مطالعه خود را تنظیم کنیدمثلا من اقتصاد نظری دانشگاه تهران رو هدف گرفته بودم وسعی کردم روزانه 10 ساعت به طور متوسط مطالعه داشته باشم که به8/7 توانستم برسم.
لیست منابع پیشنهادی برای اقتصاد:
اقتصاد خرد:خرد سالواتوره+خرد 2 شاکری+تست نظری (پوران پژوهش)+جزوه تیمور محمدی
( اگر وقت بیشتری دارید2000 تست خرد نظری که تست تالیفی است روپیشنهاد می کنم)
تست های تالیفی کتاب تست پوران پژوهش نظری رو حتما بزنید.
اقتصاد کلان:تیمور رحمانی(1)و(2)(یکبار کفایت میکنه بعد برین سراغ شاکری)+2000 تست تیمور رحمانی+کلان شاکری1و2(فصل های مربوطه)
ریاضی:یک کتاب پایه(درسی)+اگر ریاضی شما ضعیف است کتاب هادی رنجبران را بگیرید.
این کتاب بسیار مفصل است والبته کتاب بسیار کاملی است،اگر ریاضی شما متوسط است کتاب گاج را بخرید واگر متوسط به بالا کتاب ناصحی فر(پوران پژوهش)رو بگیرید. بعضی از قسمت ها مکمل هم اند.
آمار:یک کتاب پایه{نوفرستی یا عادل آذر}+ کتاب درس و تست محسن طورانی انتشارات پارسه.
مالیه:سالواتوره
تجارت:سالواتوره(+پور مقیم در صورتی که وقت دارید)
اقتصاد اسلامی:مبانی اقتصاد اسلامی کرمی وپورمند( اگه وقت زیادی دارید درامدی براقتصاد اسلامی حوزه و دانشگاه رو هم بخونید)
اقتصاد بخش عمومی:پور مقیم+قسمت های مربوط به خرد2 شاکری
پول وارز وبانکداری:یوسف فرجی + بخش های مشترک با کلان ۲ شاکری
پنج درس تخصصی رو می تونید از روی کتاب مدرسان شریف (۵کتاب در یک جلد) که به صورت درس و تسته بزنید
کارنامه رتبه 54:
خرد:50 درصد
کلان70 درصد
ریاضی:80 + درصد
آمار :80+ درصد
زبان:0 درصد
دروس تخصصی:54 درصد
کارنامه رتبه9:
معدل :14/18
اقتصاد خرد:65 درصد
اقتصاد کلان:81 درصد
ریاضی:78 درصد
آمار:68 درصد
دروس تخصصی:65 درصد
زبان انگلیسی:2/2 درصد
درپایان چند نکته کلیدی:
1-شما حد اکثر تلاشتون رو برای رسیدن به هدف بکنید اما به نتیجه فکر نکنید، در واقع به آسمان رسیدن مهم نیست، از زمین بلند شدن مهم است.
2-امام علی(ع):هر که چیزی را طلب کند به همه یا بعض آن می رسد.
3-هنری فورد: چه به توانستن بیاندیشید،چه به نتوانستن، در هر صورت حق باشماست{یعنی خواستن،توانستن است واگر شما فکر کنید نمی توانید واقع نمی شود ولی اگر فکر کنید که می توانید،پس می شود.}
امیدوارم این نوشته بتواند کمک هر چند کوچکی به شما در رسیدن به موفقیت باشد
"به خدا توکل کنید که او برای بنده اش کافی است"
آنقدر واژه موفق می شوم را به اندیشه، توان، ذهن و به سلول های خاکستری مغزتان تلقین کنید تا واژه شکست را در وجودتان به زانو در آورید.
موفق باشید .
برگرفته از دنیای ایده آل من