اقتصاد

اقتصاد

مطالب اقتصادی+دانلود کتاب ها و..> پیشنهادات و انتقادات تلگرام>> https://t.me/eco3blogsky ای دی eco3blog@
اقتصاد

اقتصاد

مطالب اقتصادی+دانلود کتاب ها و..> پیشنهادات و انتقادات تلگرام>> https://t.me/eco3blogsky ای دی eco3blog@

نام دروس و ضرایب کارشناسی ارشد علوم اقتصادی (سراسری)

ضرایب و گرایش های مجموعه علوم اقتصادی (آزمون سراسری)

نام درس

ضریب درس در کنکور

علوم اقتصادی

توسعه اقتصادی و برنامه‌ریزی

برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی

اقتصاد انرژی

زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

1

1

1

1

اقتصاد خرد

4

4

4

4

اقتصاد کلان

4

4

4

4

ریاضی

2

2

2

2

آمار

2

2

2

2

-مجموعه دروس تخصصی

3

3

3

3

مجموعه دروس تخصصی شامل: تجارت بین الملل، مالیه بین الملل، بخش عمومی، پول و بانکداری، اقتصاد اسلامی

   

دروس امتحانی آزمون کارشناسی ارشد علوم اقتصادی

در آزمون کارشناسی ارشد سال 1392 (آزمون برگزار شده در بهمن 91)، از 6 عنوان درسی سؤالات مطرح شد که به اختصار آنها را معرفی می‌کنم:

 

« زبان عمومی و تخصصی »

تعداد سئوالات این درس در آزمون 30 سئوال می‌باشد. همان‌طور که از نام درس پیداست، تعدادی از سئوالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آن‌ها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی علوم اقتصادی می‌باشد. بدون تردید اگر شما در درس زبان حداقل‌هایی را داشته باشند مطالعه و سرمایه‌گذاری در این درس می‌تواند منطقی باشد. معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اکثر رشته‌ها در دانشگاه‌های مختلف فرق می‌کند و اساتید این درس به صورت سلیقه‌ای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی می‌کنند.

 

« ریاضی »

تعداد سئوالات این درس در آزمون دانشگاه سراسری 25 سئوال و ضریب آن (2) می‌باشد. به لحاظ اهمیت در رتبه‌ای شبیه درس آمار قرار دارد. البته به دلیل نیاز داوطلبان رشته‌ی اقتصاد به داشتن پایه‌ی ریاضی برای تسلط در دروس اقتصاد خرد و کلان، بهتر است این درس با حوصله‌ی بیشتری خوانده شود. از منابع دانشگاهی این درس می‌توان به کتاب ریاضیات عمومی و کاربرد آن تألیف محمد حسین کاظمی پور و هادی رنجبران اشاره کرد. از حیث منابع با توجه به نقطه نظرات اساتید، بعضاً جزوات شخصی برای تدریس این درس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

« آمار »

تعداد سئوالات این درس 20 سئوال و ضریب آن در آزمون دانشگاه سراسری (2) می‌باشد. دانشجویان رشته‌ی اقتصاد در این درس به نسبت سایر دروس تخصصی، وضعیت ضعیف‌تری دارند. منابع مهم این درس کتابهای آمار و کاربرد آن تألیف دکتر عادل آذر و منصور مومنی و آمار در اقتصاد و بازرگانی تألیف محمد نوفرستی و آمار احتمال محسن طورانی انتشارات پارسه می‌باشند. البته در بعضی از دانشگاه‌ها اساتید از روی جزوه شخصی خود مطالب را به داوطلبان آموزش می‌دهند. سرفصل‌های این درس به شرح زیر می‌باشد:

آمار توصیفی، جداول فراوانی، نمودارهای آماری، شاخص آمار و آنالیز ترکیبی، ترتیب و احتمال، متغیرهای تصادفی گسسته و پیوسته، کوواریانس، ضریب همبستگی خطی، امید ریاضی، واریانس، تابع چگالی احتمال توزیع‌های آماری، توزیع دو جمله‌ای، پواسون، هندسی و نرمال، برآوردها، نظریه نمونه‌ای، آزمون‌های فرض، خطاهای نوع اول و دوم، رگرسیون و همبستگی می‌باشد

 

« اقتصاد خرد »

این درس با ضریب (4) به لحاظ اهمیت در کنار درس اقتصاد کلان پر اهمیت‌ترین درس برای دانشجویان رشته اقتصاد محسوب می‌شود. منابع مهم این درس که در دانشگاه‌های مختلف از روی آن تدریس می‌شود کتاب‌های اقتصاد خرد و مسائل آن، دومینیک سالواتوره ـ نظریه اقتصاد خرد، جان فرگوسن ـ تئوری اقتصاد خرد، محمدحسن مشرف جوادی،و.. می‌باشند. دانشجویان رشته اقتصاد به طور نسبی به این درس تسلط دارند، ولی سئوالاتی که در آزمون‌های کارشناسی ارشد چند سال اخیر از این درس مطرح می‌شود، با کمی پیچیدگی همراه است و لازم است شما با نکات مهم و مفاهیم جزئی‌تر آشنا باشند.

 

« اقتصاد کلان »

همان‌طور که اشاره شد، این درس در کنار درس اقتصاد خرد مهمترین درس در آزمون کارشناسی ارشد می‌باشد، منابع مهم این درس در دانشگاه‌های مختلف کتاب‌های اقتصاد کلان، تیمور رحمانی جلد 1و2 ـ تئوری‌ها و سیاست‌های اقتصاد کلان، ویلیام برانسون، ترجمه عباس شاکری و از همه مهمتر اقتصاد کلان دو جلدی تالیف دکتر عباس شاکری می‌باشند. درس اقتصاد کلان به نسبت درس اقتصاد خرد، دارای مفاهیم سنگین‌تر و به همین نسبت مسائل دشوارتری می‌باشد و شاید در رقابت دانشجویان برای آزمون کارشناسی ارشد کسی برنده باشد که در این درس تسلط خوبی داشته و البته برای ورود به این درس آشنایی با مطالب اقتصاد خرد ضروری می‌باشد از این درس در آزمون ارشد (25) سئوال مطرح می‌شود.

 

« مجموعه دروس تخصصی »

این درس با ضریب (3) برای اولین بار در آزمون سراسری 1389 به عنوان یکی از دروس آزمون کارشناسی ارشد برای رشته اقتصاد در نظر گرفته شده است. این مجموعه دروس خود شامل 5 عنوان درسی با عناوین تجارت بین‌الملل، مالیه بین‌الملل، پول و بانکداری، بخش عمومی و اقتصاد اسلامی می‌باشد. منبع واحدی برای این درس وجود ندارد ولی برای هر کدام از عناوین، کتاب‌هایی نظیر تجارت بین‌الملل سالواتوره، سیدجواد پورمقیم، مالیه بین‌الملل: سالواتوره، علیرضا رحیمی بروجردی ـ اقتصاد اسلامی: مبانی فقه اقتصاد اسلامی مهدی کرمی و محمد مهدی پورمند ـ پول و بانکداری: فردریک مشکین، یوسف فرجی - بخش عمومی: جمشید پژویان، یدا... کارگر، غلام‌حسین خورشیدی در دانشگاه‌های مختلف جهت تدریس استفاده می‌شود.ولی در کل میتوان مجموعه دروس تخصصی انتشارات مدرسان شریف رو پیشنهاد داد.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد